Reset Password

Immo

2 mei 2024 by kathy

HET WAAROM ACHTER IMMO LA ESCAPADA

Wanneer je als buitenlander een woning wenst aan te kopen in de Costa Blanca, kan je op beide oren slapen als je met ons in zee gaat!

Een betrouwbaar vastgoedmakelaar in de Communidad Valenciana is namelijk sinds oktober 2023 verplicht om geregistreerd te zijn als API (Agente de la Propriedad Inmobiliaria). Dit dient om tussen de vele vastgoedmakelaars in onze streek het kaf van het koren te scheiden want dit was echt wel nodig om de vele wanpraktijken hier uit de wereld te helpen.

Hiervoor dien je de daarbij horende zware (Spaanse) studies te hebben doorlopen én uiteraard de examens met vrucht te hebben beëindigd. Dit diploma behaalde ik met grootste onderscheiding in december 2023.

Samenwerken met een API vastgoedagent biedt zekerheid op alle gebied!

De hoofdactiviteit van mezelf en mijn echtgenoot is altijd onze B&B geweest maar sinds een vijftal jaren zijn wij ook meer en meer op de huizenmarkt terecht gekomen. We hebben namelijk in België jarenlang onze eigen bouwfirma gehad en Guy had hiernaast ook zijn eigen activiteit als energiedeskundige.

Zelf studeerde ik Vreemde Talen en kwam zo bij BBL/ING terecht. Tijdens mijn lange loopbaan aldaar volgde ik ook nog opleidingen in Communicatietechnieken, Marketing en Banktechniek.

Een diploma als licentiate Spaans en op de valreep, voor we naar Spanje verhuisden, nog een diploma Interieurstyling maakten mijn studies compleet. Tot ik dan recent opnieuw in de studieboeken dook om mij te specialiseren in de Spaanse vastgoedmarkt.

Het spreekt voor zich dat wij gedurende de 10 jaren die wij hier nu al wonen, deze markt heel goed hebben leren kennen en wij dankzij onze opleidingen en beroepservaringen een grote expertise hebben ontwikkeld voor de bouwwereld in al zijn vormen. Dit zorgt ervoor dat wij door vele mensen werden gevraagd hen te helpen in hun zoektocht naar een Spaanse woning.

Zo hebben we ondertussen al een aantal dromen kunnen helpen realiseren en dit is wat we in de toekomst nog meer willen gaan doen!

Nu kennen jullie de aanloop naar IMMO LA ESCAPADA en voelen jullie wellicht duidelijk aan waarom we potentiële kopers graag heel persoonlijk willen bijstaan in hun zoektocht.

Wij hebben al vele mensen op deze manier, met onze persoonlijke service (echt klantgericht en niet zomaar een nummer) kunnen helpen en iedereen vindt net dit onze troef!

Uiteraard zijn wij altijd bereikbaar voor alle verdere uitleg, babbels, enzovoort!

Kathy
Vastgoedmakelaar
API1132 – RAICV 3150

visitekaartje

getuigenis:

Dromen … zo begint het meestal! Dromen van een strandhutje in Spanje! Meer had Katje niet nodig om voor ons het droomhutje te vinden! Van de aankoop tot opvolging voor de ganse verbouwing, niets is Kathy te veel en dankzij Katje, Guyke, Balou en wijlen Zorro hebben we nu een pareltje van een woning in Benissa Costa! Dit hadden we zonder haar nooit kunnen verwezenlijken! Buiten onze droom hebben we er ook vrienden voor het leven bij gekregen! Hoe we Kathy kunnen bedanken? Doodgewoon onszelf zijn, vrienden!

Peter, Pegie, Laura en den Tommy der Tommies

getuigenis:

Op huizenjacht aan de Costa Blanca logeerden we begin 2023 in de B & B van Kathy en Guy. Daar vertelde Kathy ons over haar immo-activiteiten en besloten we met haar in zee te gaan. Niet alleen hielp ze ons in onze zoektocht naar een geschikte woning, met succes. Maar ook na de aankoop bleek haar rol ver van uitgespeeld!

Kathy legt contacten met aannemers, staat in voor de coördinatie van de werken en geeft ons kwaliteitsvol advies voor de inrichting van de woning en de tuin. En waar nodig, is Guy met zijn bouwtechnische beroepservaring zeer nuttig gebleken. Een waardevolle  begeleiding die we ten zeerste aanbevelen!

 Jo en René

getuigenis:

Toen we onze woning via Kathy kochten, hadden we er meteen een klik mee maar Kathy zat direct vol ideeën om het te verbouwen en in te richten naar onze wensen. Zij zorgde voor alle nodige administratie, en moest zelfs de acte ondertekenen omdat we niet naar Spanje konden op dat moment. Je moet het toch maar doen, is best een grote verantwoordelijkheid. Maar ze had alles vooraf zo goed geregeld, in samenspraak met haar advocate, dat alles op wieltjes is verlopen.

Toen we in september 2022 voor het eerst in ons huis kwamen, had Kathy al voor een paar verrassingen gezorgd. Hierdoor kregen we instant een thuisgevoel. Gedurende onze 3 weken ter plaatse, hebben we heel veel overlegd over de zaken die we nog verder wilden aanpakken. Kathy zorgde dan voor alle offertes en aannemers. Ze is de verbouwingen blijven opvolgen en heeft heel veel met ons gecommuniceerd om de juiste beslissingen te nemen. Ze was ook aanwezig tijdens de werken zelf, wat een enorme geruststelling is. De grootste uitdaging was echter om van een kelderruimte een extra kamer en badkamer te maken. Daarvoor hebben we Kathy volledig carte blanche gegeven, zowel qua indeling als decoratie. Ze is erin geslaagd om van de doffe, troosteloze ruimte, een frisse, originele en bijzonder smaakvol ingerichte kamer te maken.  We weten dat het bloed, zweet en tranen heeft gekost, maar het resultaat was verbluffend. We hebben op geen enkel moment stress ondervonden van de renovatie omdat we wisten dat we konden rekenen op de goede zorgen van Kathy. Ondertussen genieten we volop van ons vakantiehuis, en kijken we nog steeds vol verwondering naar alles wat er gerealiseerd is geweest. Op naar het volgende project he Kathy! Gracias por todo!

Claudia en Ronny

getuigenis:

Heb vorige week mijn droomhuis gevonden en gekocht in Monte-Pego dank zij de knappe inzet van  Kathy Verbeeck van Immo La Escapada. Zij heeft ons goed geholpen in onze lange zoektocht, ons door de bezichtigingen feilloos geloodst en bij de administratie enorm goed geholpen… jaja en echte aanrader die Kathy !

Paul