Reset Password

Sportieve activiteiten

19 juni 2020 by kathy

Op de fiets…

La Escapada ligt midden in hét mekka van de wielersport. Trainen kan hier naar hartenlust, zowel door de vele profrenners die hier in de wintermaanden op stage komen en iedere dag meermaals aan onze deur voorbij komen, als door de vele wielerliefhebbers die graag wat kilometers en hoogtemeters in de benen hebben. De wegen waarop gefietst wordt, zijn altijd in uitstekende staat. Je kan kiezen tussen heuvelachtige etappes en heuse bergritten. Daarenboven zijn de chauffeurs van de wagens hier ook meestal erg gedisciplineerd, hetgeen jou als fietser een veilig gevoel geeft. En hoe leuk is het niet om geregeld een (ex-)profrenner tegen te komen en een paar minuten in zijn of haar wiel te mogen hangen?

Guy die zelf een fervent wielertoerist is, kent de streek op zijn duim en kan met de gasten/wielertoeristen prachtige ritten maken van 40 tot ruim 80 kilometer. Alles hangt ervan af hoe geoefend je bent!

Je kan je eigen fiets meebrengen of wij kunnen zorgen voor een fiets op maat die vooraf gereserveerd wordt en die bij aankomst kan worden afgehaald bij onze externe partner, AltaBikeRental. Ook E-bikes en mountainbikes zijn mogelijk…

En dan ben je weg… Stiekem denk je dat je Peter Sagan bent… je moet die klim afwerken, je moet een beetje zwoegen. Onderweg deel je je passie met andere wielerfanaten. Koersen in deze streek is altijd een beetje concurreren met de lotgenoten op je weg, is altijd een beetje winnen!

Te voet…

Het ecologisch wandelpad, nabij La Escapada, dat zorgvuldig werd aangelegd tussen Moraira/Benissa en Calpe is iets langer dan 10 km. De goed onderhouden paden slingeren langs de hele kustlijn en daarom is het elke keer weer een verrassing wat je om de hoek te zien zal krijgen! Tijdens de wandeling kan je geregeld tot rust komen in een haventje, op een strandje, in de groene zones met gym- of speeltoestellen of op een mooie picknickplaats.

De prachtige Jalón vallei in het hinterland achter Benissa is ook een wandeling meer dan waard! Er is een enorme diversiteit aan bewegwijzerde wandelwegen. Velden vol met amandel-, olijf- en citroenbomen kleuren het landschap, dit alles afgewisseld met de wijnflanken die de heerlijke Jalón wijnen voortbrengen.

Met de tennis- of padelraket in de hand…

De “Club de Tenis y Padel Buenavista” ligt op korte wandelafstand van La Escapada. Met zijn zes courts, gymclub en aangename terrasbar kan u zo sportief wezen als u zelf wilt!

Weet dat padel de snelst groeiende sport in Spanje is, een sport die langzaamaan ook zijn plekje in België aan het veroveren is en zeker de moeite waard is om eens uit te proberen.
Ook in het centrum van Moraira zijn er verschillende padelcourts.

De club verhuurt ook al het nodige materiaal.

Haal die golfsticks maar boven…

Het golfterrein van Benissa, met een adembenemend zicht op de zee en de Peñon de Ifach, situeert zicht op amper 5 minuutjes met de wagen. Het golfterrein telt 9 holes en kan sowieso tweemaal worden afgelegd. Wie wilt oefenen, kan dat al bij ons thuis met een geïmproviseerde minigolf.

Ook in Javea, Altea, Benidorm en Oliva zijn er golfcourts. Deze van Javea heeft 18 holes en is ook prachtig aangelegd te midden van de natuurlijke omgeving.