Logo

Cultuur

Cultuur

photo_manipulation_wallpaper_valencia_spain-1280x800-1024x640

We liggen op 115 km en 75 min rijden van Valencia! Dit is de op twee na grootste stad van Spanje en wordt meer en meer de nieuwe cultuurhoofdstad van het land, nu al vele toeristen Barcelona hebben bezocht. De stad werd gesticht in het jaar 138 v.Chr. door de Romeinen en geldt als geboorteplaats van de paella, één van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. De stad wordt ook wel sinaasappelstad genoemd.
In de maand maart worden in Valencia “Las Fallas” gevierd. Dit is in Spanje een nationaal bekend festival, dat 19 dagen duurt. Vooral de ‘Nit del Foc’ (de nacht van het vuur), het klapstuk van alle vuurwerkshows, trekt ieder jaar weer honderdduizenden toeristen naar Valencia.

Daarenboven is de “Ciudad de las Artes y las Ciencias” of Stad der Kunsten en Wetenschappen een cultureel entertainmentcentrum met een verbluffende architectuur, dat heel wat leuke, leerzame en opwindende kansen biedt en het grote publiek uitnodigt om overal actief aan deel te nemen. De Ciudad de las Artes y las Ciencias strekt zich uit over bijna twee kilometer langs de oude rivierbedding van de Turia en vormt een open ruimte van 350.000 vierkante meter. Daarmee beschikt Valencia over het beste cultuur- en ontspanningscentrum van deze aard in Europa.
http://www.visitvalencia.com/nl/home

Daarbuiten zijn uiteraard Alicante, Guadalest, Villajoyosa, Altea, Javea, Denia en zoveel meer een bezoek waard! We maken u graag wegwijs…


Copyright 2014